Ratamestarin höpinöitä

Ilmoittautuminen on avattu ja lienee muutama sana paikallaan kertoa tulevasta kilpailusta.

Kilpailu pidetään keskellä viikkoa, joka saattaa vaikuttaa osallistujamäärään. Samoin koronatilanne on kokoajan seurannassa.

Kilpailumaasto on kaksijakoinen. Pohjoispuolella on hyväpohjaista talousmetsää ja paljon polkuja kun taas eteläpuolella on supi Suomalaista korpea, ikivanhaa ja synkkää kuusikkoa, jossa on siellä sun täällä kaatuneita puita. Maasto on päivälläkin hämärää saati sitten yöllä. Lisäksi vielä etelään viettävä rinne vaikeuttaa suunnistusta. suunnistajien helpotukseksi maastossa on myös polkuja ja avokallioita sekä hakkuuaukkoja. Alue on melko pieni jolle radat on rakennettu.

Ratamestaria on pidetty työn touhussa kun ensimmäiset ratahahmotelmat meni uusiksi maastonkäytön rajoituksen takia. Toinen versio on myös tehty ja siitä apulaisratamestari huomautti, että joillekin saattaa tulla tosi pitkä yö, joten kolmas helpompi versio radoista on työn alla. 

Tällä hetkellä miesten pääsarjan radan pituus on 7.9 km ja muut ovat suhteutettu siihen.  Karkea aika-arvio on noin 50 min. Olen käyttänyt ratamestarin vapautta suunnittelussa ja pisimmät radat poikkeavat normaaleista yöradoista melko paljon, maaston rajoitusten takia. Kaikkea mukavaa on odotettavissa suunnistajille.

Terveisin pääratamestari Visa Sippu